Construction pictures - New house in Los Altos Hills

The views and the experience of being in this house relative to those views are amazing. The house was located on the site very carefully, with much consideration to those views, solar orientation, and maximizing the flat area of the site for the yard & pool. The most difficult aspect, however, was maintaining compliance with the Town's stringent height and development area restrictions. In order to maximize the buildable floor area, we pushed the house down into the top of the hill rather than building a two story house on top of the hill.

As a result, the house has simple low slung appearance with multiple elements of surprise and delight as you transition from outside the Entry, into the house, and through to the lower level. There are two completely different connections and experiences with the outside. On the main level of the house, there is a deck with a full view over the trees of the Bay beyond. This view is experienced even from the pool side of the house through the large multi-slide doors.

Going down to the lower level, this hillside view is completely different. You are in and under the trees looking out across the native hillside into a conservation easement that can never be developed. The bedrooms here are place of serenity.

More about this house here